VIIME VUOSILTA TUTTU BEACH - FUTIS TURNAUS 8.7.2017

Tule nauttimaan jalkapallon hurmoksesta Tirmoseen! Leikkimielinen jalkapalloturnaus Beach Futis pelataan heinäkuun alussa ja luvassa on hyvää mieltä ja ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua.

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset Tirmo Saaristokeskukseen sähköpostitse tirmo@saaristokeskus.fi

 

 

 

SÄÄNNÖT 2016

BEACH-FUTIS pelataan sovelletuilla ja yksinkertaistetuilla säännöillä. Pelejä tuomitsee pelinohjaaja, joka viimekädessä päättää kuinka sääntöjä sovelletaan.

Pelaajat: A-Cup ja B-Cup

- A-Cupissa pelaavat naiset

- B-Cupissa pelaavaat miehet

- Joukkueessa tulee olla vähintään 6 (voi tinkiä sairastapauksissa, ettei tarvitse peruuttaa koko joukkueen tuloa) ja enintään 10 pelaajaa.

- Ilmatäytteisellä kentällä pelattaessa on yhtä aikaa 4 pelaajaa, joista 1 maalissa.

- Yksittäinen pelaaja voi pelata vain yhdessä joukkueessa.

Pelaaminen:

- Peli aloitetaan keskeltä kenttää. Pelin aloittaa kotijoukkue eli joukkue joka mainitaan otteluohjelmassa ensin. Pelin käynnistyessä pelaajien tulee olla omalla kenttäpuoliskolla. Oma kenttäpuolisko on se puoli kenttää, millä oma maalivahti on.

- Pallo palautetaan peliin peliohjaajan valitsemalla tavalla, raja-, maali- tai kulmapotkuna. Potkun saa suorittaa/potkaista joko kädestä tai maasta.

- Pelissä ei ole paitsiota.

- Maalin jälkeen peli aloitetaan keskeltä. Joukkue jonka maaliin maali tehtiin saa aloittaa vastustajan tekemän maalin jälkeen.

- Pelaajia voi vaihtaa vapaasti pelin aikana, myös maalivahtia. Kentällä saa olla yhtä aikaa 4 pelaajaa.

- Maalivahdin vaihdosta pitää ilmoittaa pelinohjaajalle.

- Maalivahti on ainoa pelaaja, joka saa pelata palloa myös käsin maalivahdinalueella. Maalivahti saa torjuntansa jälkeen aloittaa pelin palloa potkaisemalla tai heittämällä, mutta maalivahdin antama avaus (potku tai heitto) ei saa ylittää kentän keskiviivaa koskematta ennen maahan tai pelaajaan.

- Kaikki fyysiset kontaktit ovat kiellettyjä!

- Pelin viivyttämisestä (pelaa aikaa) voi pelinohjaaja määrätä vastustajalle vapaapotkun rikkomispaikasta.

- Turnauksen kaikkein tärkein sääntö on, että kaikilla pitää olla peleissä mukavaa. Mikäli pelaaja ei noudata tätä sääntöä tai muita edellä mainittuja sääntöjä, on pelinohjaajalla oikeus antaa rangaistuksena myös "jäähy". "Jäähyn" pituus on 1-2 min rikkomuksesta riippuen. Pelinohjaaja päättää yksinoikeudella asiasta. Päätöksestä ei voi valittaa.

- Kaikkia pelinohjaajan antamia ohjeita tulee noudattaa.

- Muilta osin noudatetaan Suomen Palloliiton jalkapallosääntöjä.

Kenttä ja pelisysteemi:

- Peliaika on 2x8 min / peli ilman taukoa.

- Kaikki pelit aloitetaan ja päätetään pelinohjaajan merkistä.

- Vaihtoväli otteluiden välillä on 2 minuuttia.

- Joukkuetta odotetaan otteluun 1 min ajan. Mikäli joukkue myöhästyy pelistään enemmän kuin minuutin, se tuomitaan häviämään ottelu 0-2.

- Ottelut pelataan ilmataytteisillä kentillä, joiden koko on sisämitoiltaan noin 13 m x 25 m. Maalit ovat noin 3 m x 2 m.

- Ottelutaulukko määräytyy osallistujamäärän mukaan.

pelataan cup-järjestelmää käyttäen. Joukkueet pelaavat alkulohkon ottelut ja jatkavat sijoitusten mukaisiin jatkopeleihin.

- Voitosta tulee 3 pistettä ja tasapelistä 1 piste. Eniten pisteitä saanut joukkue on lohkonsa voittaja. Mikäli kaksi tai useampi joukkue saa saman pistemäärän, ratkaisee keskinäisen ottelu, maaliero, tehdyt maalit, arpa.

- Cup vaiheessa: Ottelun päättyessä tasan, ratkaistaan ottelu rangaistuspotkuilla. Kilpailu on ns. "kerrasta poikki", eli potkaistaan pareittain, yksi potku kerrallaan, kunnes toinen joukkue on tehnyt maalin enemmän yhtä monesta potkusta.

Muita ohjeita:

- Joukkueiden tulee ilmoittautua tapahtumaan viimeistään ½ tuntia ennen oman lohkon pelien alkua. Joukkueen yhteyshenkilö = kapteeni on vastuussa joukkueensa pelaajien saapumisesta ajoissa kaikkiin peleihin.

- Pelikengiksi hyväksytään lenkkitossut tai hiekkapelikengät, koska nappulakengät saattavat vahingoittaa muita pelaajia.

- Nappulakengät ovat ehdottomasti kielletty.

- Pelejä ohjaavat pelinohjaajat, jotka toimivat myös tuomareina. Tuomarien jakamat tuomiot ovat kiistattomia, eikä niistä voi valittaa.

Varoitukset:

- Varsinaisia varoituksia ei jaeta, mutta pelaajaa tulee huomauttaa, mikäli tahallista fyysistä kontaktia esiintyy tai pelaaja käyttäytyy muuten huonosti. Mikäli huomauttaminen ei auta, pelaajalle voidaan antaa jäähy. Jäähyn saanut joukkue pelaa ns vajaamiehisenä. Joukkueesta voi olla samanaikaisesti 2 pelaajaa jäähyllä, jolloin kentällä on vain 1+1 pelaajaa. Jos joukkue saa samanaikaisesti 3 jäähyä, niin peli keskeytetään ja voittajaksi julistetaan vastustaja joukkue tuloksella 2-0.

- Tahalliseen fyysiseen kontaktinottoon tulee suhtautua tiukasti, koska se lisää loukkaantumisriskiä ja aiheuttaa pahaa mieltä, eikä missään nimessä kuulu Strand-futis turnauksen ideologiaan.

Palkinnot jaetaan seuraavissa kategorioissa:

Parhaat tsemppaajat kentällä

Parhaat kannustusjoukot

Parhaat pukeutujat

Cupin turnausvoittajat

Järjestäjällä on oikeus muuttaa näitä sääntöjä ennen turnauksen alkua.